• −20%

Assisi Solcellsdriven Bordslampa Vit, LED

rating Inga omdömen
24-581

383 kr 479 kr Spara −20%

(inkl. moms)

Leverans inom 1-2 dagar

Liknande produkter

Assisi är en solcellsdriven bordslampa av hög kvalitet från välkända Konstsmide. Denna solcellslampan är perfekt att ha i förtältet på campingturen eller som dekorationsbelysning vid matplatsen på uteplatsen då den avger ett mysigt ljussken under mörker.

Placera lampan i rikligt med solljus så att batterierna (medföljer) laddas upp ordentligt av solens strålar genom solcellen. När batterierna är helt fulladdade lyser solcellslampan ca 6 timmar under mörker med en ljusstyrka på 30 lumen.

Solcellslampans inbyggda ljuskälla i LED avger ett vitt ljussken och har låg energiförbrukning samt väldigt lång livslängd. Detta innebär att du får en härlig dekorationsbelysning som sprider ett mysigt dekorationsljus på din uteplats i många sommarsäsonger framöver! 

Solcellslampor, ett miljömedvetet val

Solcellslampor är en fantastisk utveckling för både miljön och plånboken. Det är en väldigt praktisk lösning i trädgårdar eller stugor där det inte finns någon tillgång till elektricitet. Med hjälp av solljuset laddar solplanelen upp det uppladdningsbara batteriet.

Tänk på att placera solcellen så att den får så mycket solljus som möjligt under dagen för längsta batteritid. Solcellsprodukter fungerar bäst mellan mars och september, då vi har bra med soltimmar. Övrig tid är ingen garanti att de lyser tillräckligt länge även om de laddats en hel dag.

När mörkret faller tänds ljuset automatiskt tack vare den inbyggda ljussensorn. Lampan släcks sedan när det blir ljust eller när batteriet laddats ur. Något man ska tänka på är att vissa solcellslampor kräver en specifik vinkel för att laddningen verkligen ska bli effektiv. 

För att få ut så bra effekt som möjligt rekommenderar vi att man laddar batterierna i 36 timmar innan man börjar använda solcellslampan. Det går bra att ladda batteriet via solcellslampan. För att ladda via lampan låter man den vara påslagen under dagen och avstängd under natten i 3 dagar. Efter denna proceduren kommer den att ha gott om energi för att ge ett bra ljus. Om lampan någon gång börjar lysa svagt igen är det bara att upprepa proceduren. De uppladdningsbara batterierna som medföljer är utbytbara.

Förläng livslängden med utbytbara batterier

Produktens livslängd begränsas inte i första hand av vare sig lysdioden eller solpanelen utan av det uppladdningsbara batteriet som endast klarar ett visst antal laddcykler. Genom att byta ut batteriet får produkten mycket längre livslängd. Vi rekommenderar att byta batteri en gång per år. Garanti utgår ej för batterier då det är en förbrukningsvara.

Klicka här för att lämna ett omdöme

Konstsmide

Konstsmide är ett välkänt svenskt varumärke som sedan slutet av 50-talet har producerat elektriska ljusstakar. Idag finner du ett stort utbud av julbelysning, med välkända ljusstaken Elflugan i spetsen, och utomhusbelysning i Konstsmides sortiment. Konstsmide levererar belysningsprodukter med hög kvalitet och erbjuder till och med 25 års rostskyddsgaranti på sina utomhusprodukter så som vägglampor, lyktstolpar och stolplyktor.

Diameter (cm)
19 cm
Höjd (cm)
36 cm
Effekt (Watt)
0,5 W
Ljusflöde (Lumen)
30 lm
Spänning (Volt)
1,2V DC
Strömbrytare
Brytare på lampa
Kapslingsklass
IP44
Utomhusbruk
Ja
Garanti
2 år
Produktfärg
Vit
Färgkategori
Vit
Ljuskälla
Inbyggd LED
Material
Plast
Färgtemperatur
Neutralvit
Livslängd
30000 h
Batterityp
AAA