Ljustema grundades 2007

Intresset för ledlampor började redan år 2007 när de första modellerna av utbytesled för standardsocklar kom ut. Vid denna tidpunkt var LEDlamporna inte så ljusstarka och hade ett vitt/blått ljus, med andra ord inte så roliga lampor, men själva teknologin av LEDlamporna var imponerande och vi visste att det skulle kunna bli ett stort genombrott i lampvärlden om vi bara kunde hitta LEDlampor som var ljusstarka och med ett varmvitare ljus, något som skulle gå att jämföra med glödlampor och halogenlampor på riktigt! 

Det är inte helt enkelt att hitta bra ledlampor om man har höga krav som man vill uppnå. Vi letade enbart efter det senaste inom ledtekniken eftersom vi ville kunna använda det som fullgod allmänbelysning. Det skulle också gå att dimra med en vanlig standard-dimmer, och inkopplingen av downlights skulle inte vara svårare än med 230v halogenarmaturer.

Vi hittade bland annat en downlight där det alltid ingår ett drivdon till varje armatur vilket innebär en betydligt enklare installation samt att hela rummet inte slocknar om ett drivdon skulle gå sönder.

Vi hittade även en hel del ljuskällor som fungerar utmärkt att dimra direkt mot en vanlig dimmer, utan något som helst flimmer, även om belastningen är låg, vilket har varit ett problem med dimbara ledlampor förut.

Efter en lång tid av utvärderingar och tester från olika tillverkare på LEDspotlights, LEDstripes och LEDljuskällor kände vi oss redo att öppna upp vår webb-butik.

Ljustema.se startade sin försäljning via internet i början av 2010

När Ljustema startade upp sin webb-butik 2010 var LEDlampor fortfarande ganska nytt för många, men det dröjde inte lång tid innan efterfrågan på LED började ta rejäl fart. Vi blev snabbt etablerade på marknaden och har sedan dess ständigt hängt med i utvecklingen och kunnat erbjuda bra produkter inom LED. Vi sålde även lite smått av inredningslampor som komplement för att kunna erbjuda något för alla.

Idag har vi ett av Sveriges största sortiment inom ledbelysning, och lampor både för privat och offentligt bruk. 

Slutet på 2014 kände vi att det var dags att utöka vårt sortiment av inredningslampor för att kunna nå ut till fler potentiella kunder och för att kunna bistå med fler produkter till våra befintliga kunder. Idag har vi ett brett sortiment av härliga inredningslampor så som taklampor, bordslampor, golvlampor, vägglampor och mycket mycket mer från massor av stora märken som bland annat Markslöjd, Aneta, PrHome, Star Trading, Watt & Veke m. fl. 

Med vårt breda sortiment och stora lagerhållning är vi idag en stor aktör att räkna med på marknaden. Vi har numera stora kunder som kommuner, nöjesfält, elfirmor, tv-bolag, husleverantörer, belysningskonsulter, byggfirmor, restauranger, tillverkningsbolag med flera, men vi ger fortfarande lika mycket tid till alla våra privatkunder då vi jobbar för att alla våra kunder ska vara nöjda med sin köpupplevelse och produkt. 

Vi är övertygade att det inom en snar framtid endast kommer att köpas ledlampor till alla bostäder, butiker och industrier. En mindre villa kan ligga på ca 500W elförbrukning i timmen, på enbart belysningen. Vid utbyte till led minskar det till 40-50W. Detta skulle innebära en besparing på över 2000kr per år. Man slipper dessutom att byta lampor så ofta. Om man har tänt 8 timmar per dag håller en bra ledlampa i 17år.

Kontaktuppgifter

Vill ni komma i kontakt med oss per telefon går det jättebra vardagar mellan 10-16.30.

tel 042-72224

Föredrar ni mail så skicka till kundtjanst@ljustema.se

Har du faktura eller betalningsfrågor vänligen kontakta Collector Bank på tel: 010 161 01 00

Vill ni besöka vår butik har vi öppet: Mån-Fre 9.00-16.30 Lör 11.00.15.00

Är det några produkter ni saknar får ni gärna komma med idéer och synpunkter!

Med vänliga hälsningar
Ljustema.se

 

Företagsuppgifter

Ljustema Sverige AB
Org.nummer: 556866-7496

Besöksadress: Bergavägen 4B. Postadress: Kastellgatan 2

254 66 Helsingborg