Julstjärnor hittar man i de flesta hem juletid. Hos oss hittar du ett stort utbud av julstjärnor både på fot och hängande! Det finns massor av variationer på julstjärnor i olika material och färg, från traditionella och klassiska julstjärnor till modernare versioner av julstjärnan. Oavsett val av julstjärna kommer du garanterat att förhöja julstämningen i hemmet och pryda ditt fönster med ett vackert ljus! 

Våra julstjärnor kommer från de allra största varumärkena inom julbelysning, Star Trading, PR Home och Konstsmide. 

Hitta din favorit och glöm inte komplettera din julstjärna med en passande ljuskälla! Vi har massa modeller av den populära energisnåla LED ljuskällan!

Vår julstjärna har rötterna från herrnhutismen som en klotformad variant med taggar åt alla håll. Den första adventsstjärnan kom till Sverige 1894 och hängdes upp i Västerås domkyrka. Idag är vår julstjärna eller adventsstjärna ett stjärnformat julpynt med belysning som enligt sed från Tyskland ska påminna oss om betlehemsstjärnan. 

I Sverige blev julstjärnan mer allmän på 1930-talet då en pappersgrossist i Lund började importera dessa men det var inte fören på 1940-talet som vår julstjärna fick sitt genombrott. Tack vare Erling Persson som lanserade den sjuuddiga och gulröda adventsstjärnan, den så kallade proletärstjärnan kom julstjärnan att bli ett populärt julpynt som vackert lyser upp många fönster juletid.