Driver LED 9-18W Dimb 500mA Max 18W
Driver LED 9-18W Dimb 500mA Max 18W
Driver LED 9-18W Dimb 500mA Max 18W
  • Driver LED 9-18W Dimb 500mA Max 18W
  • Driver LED 9-18W Dimb 500mA Max 18W

LED-driver Konstantström 500mA 9-18W Dimbar

rating Inga omdömen
59-119

649 kr

(inkl. moms)

Skickas inom 2-10 vardagar
Specialmått (cm)
28/45/115 (Höjd Bredd Längd)
Effekt (Watt)
18W
Spänning (Volt)
500mA
Garanti
2 år

LED drivdon 500mA 9-18W. Dimbar via TRIAC.

Konstantströmtransformator (LED-driver)

Konstantströmtransformator (LED-driver)

Konstantströmtransformatorer och konstantspänningstransformatorer är två olika typer av transformatorer som används för att driva olika enheter. Här är en enkel förklaring av dessa två typer av transformatorer:

Konstantströmtransformator: Uteffekt anges i milliAmpere (mA), tex 350ma eller 500mA. Seriekopplas. Detta är en transformator som ger en stabil och konstant ström till en enhet, till exempel LED-belysning. Oavsett om belastningen ändras eller om spänningen varierar, justerar konstantströmtransformatorn sin utspänning för att hålla strömmen konstant. Detta är viktigt eftersom vissa enheter, som LED-lampor, behöver en konstant ström för att fungera optimalt.

Konstantspänningstransformator: Uteffekt anges i Volt (V), tex 12V eller 24V. Parallellkopplas. Detta är en transformator som ger en stabil och konstant spänning till en enhet, till exempel hushållsapparater eller datorer. Oavsett om belastningen ändras eller om ingångsspänningen fluktuerar, justerar konstantspänningstransformatorn sin utström för att hålla spänningen konstant. Detta är viktigt eftersom många enheter behöver en konstant spänning för att fungera korrekt och undvika skador.

Led-spotlights som drivs med konstantström ska alltid seriekopplas i de fall flera spottar ska kopplas till samma drivdon.

Beräkning av minsta och största watt: för en konstantströmtransformator (LED-Driver)

För att beräkna den minsta och största effekt (watt) som en konstantströmtransformator klarar av, följ dessa steg:

Kontrollera LED-driverns specifikationer för att hitta strömvärdet (mA eller A) och spänningsintervallet (minsta och största spänning).

För att beräkna den minsta effekten (watt), multiplicera det minsta spänningsvärdet med strömvärdet. Exempel: Minsta effekt (W) = Minsta spänning (V) * Ström (A).

För att beräkna den största effekten (watt), multiplicera det största spänningsvärdet med strömvärdet. Exempel: Största effekt (W) = Största spänning (V) * Ström (A).

Exempel: En LED-driver är specificerad med 500mA 20-38VDC. Mineffekt=20V*0,5A=10W Maxeffekt:=38V*0,5A=19W I detta exempel klarar LED-drivern att driva spotlights med den totala effekten 10-19W. Om vi vill driva en spotlight som är på 500mA 5W går det att ansluta minst 2st och max 3st till samma LED-driver.

Denna uträkning är bra att kunna då vissa spotlights specificeras i volt och andra i watt.

Det är viktigt att notera att detta bara är den teoretiska beräkningen baserat på de angivna märkvärdena. I praktiken kan det finnas förluster och andra faktorer som påverkar den verkliga effektkapaciteten.

Här hittar ni våra LED-Drivers: https://www.ljustema.se/1272-led-driver-konstantstrom-ma

Klicka här för att lämna ett omdöme

Prishistorik

Rendl

Rendl Light Studio erbjuder effektfull och unik belysning i modern, stilren design av högkvalitativa material. Rendl Light Studio har produkter passar såväl offentlig miljö så som hotell och restauranger som hemma hos dig! I vårt sortiment från Rendl hittar du ett stort utbud av taklampor, vägglampor och bordslampor både för inom- och utomhusbruk. Är du på jakt efter en lampa som är modern och stilren så kommer du garanterat hitta den i vårt sortiment från Rendl! 

Specialmått (cm)
28/45/115 (Höjd Bredd Längd)
Effekt (Watt)
18W
Spänning (Volt)
500mA
Garanti
2 år