Drivdon till Sunset 8W
  • −40%
Dimbar
Drivdon till Sunset 8W
Drivdon till Sunset 8W
Drivdon till Sunset 8W
  • Drivdon till Sunset 8W
  • Drivdon till Sunset 8W
  • Drivdon till Sunset 8W

LED-driver Konstantström 180mA 4,5-9W Dimbar till Sunset 8W

rating Visa 2 omdömen
Betyg: 5/5 - Antal omdöme: 2
13-434

77 kr 129 kr −40%

(inkl. moms)

Skickas inom 1-2 vardagar

Detta drivdon ingår alltid vid köp av Teralite spotlights. Skulle ett drivdon gå sönder går det bra att byta ut mot detta.

Detta drivdon passar till vår spotlight Sunset 8W.

DRIVDON

Till TeraLites led downlights ingår det alltid en driver till var downlight. Det är en minidriver som endast kan driva en downlight, på den sitter en snabbkontakt som passar i armaturen. Drivern ska ligga löst bredvid ledlampan så den kommer alltså inte att bygga något extra. Fördelarna med detta, mot att ha en driver till många led downlights, är att man drar 230V fram till var armatur. Om en driver skulle gå i sönder slocknar endast den downlighten och inte hela taket.

TEKNISK INFO

  • Effekt: 8W

  • Specifikation: 25-50V 180mA

  • Dimbar: Ja

  • Starttid: Direkt

  • Material: Aluminium / ABS plast

  • Primär spänning: 220-240V AC (ca 10cm kabel)

Konstantströmtransformator (LED-driver)

Konstantströmtransformator (LED-driver)

Konstantströmtransformatorer och konstantspänningstransformatorer är två olika typer av transformatorer som används för att driva olika enheter. Här är en enkel förklaring av dessa två typer av transformatorer:

Konstantströmtransformator: Uteffekt anges i milliAmpere (mA), tex 350ma eller 500mA. Seriekopplas. Detta är en transformator som ger en stabil och konstant ström till en enhet, till exempel LED-belysning. Oavsett om belastningen ändras eller om spänningen varierar, justerar konstantströmtransformatorn sin utspänning för att hålla strömmen konstant. Detta är viktigt eftersom vissa enheter, som LED-lampor, behöver en konstant ström för att fungera optimalt.

Konstantspänningstransformator: Uteffekt anges i Volt (V), tex 12V eller 24V. Parallellkopplas. Detta är en transformator som ger en stabil och konstant spänning till en enhet, till exempel hushållsapparater eller datorer. Oavsett om belastningen ändras eller om ingångsspänningen fluktuerar, justerar konstantspänningstransformatorn sin utström för att hålla spänningen konstant. Detta är viktigt eftersom många enheter behöver en konstant spänning för att fungera korrekt och undvika skador.

Led-spotlights som drivs med konstantström ska alltid seriekopplas i de fall flera spottar ska kopplas till samma drivdon.

Beräkning av minsta och största watt: för en konstantströmtransformator (LED-Driver)

För att beräkna den minsta och största effekt (watt) som en konstantströmtransformator klarar av, följ dessa steg:

Kontrollera LED-driverns specifikationer för att hitta strömvärdet (mA eller A) och spänningsintervallet (minsta och största spänning).

För att beräkna den minsta effekten (watt), multiplicera det minsta spänningsvärdet med strömvärdet. Exempel: Minsta effekt (W) = Minsta spänning (V) * Ström (A).

För att beräkna den största effekten (watt), multiplicera det största spänningsvärdet med strömvärdet. Exempel: Största effekt (W) = Största spänning (V) * Ström (A).

Exempel: En LED-driver är specificerad med 500mA 20-38VDC. Mineffekt=20V*0,5A=10W Maxeffekt:=38V*0,5A=19W I detta exempel klarar LED-drivern att driva spotlights med den totala effekten 10-19W. Om vi vill driva en spotlight som är på 500mA 5W går det att ansluta minst 2st och max 3st till samma LED-driver.

Denna uträkning är bra att kunna då vissa spotlights specificeras i volt och andra i watt.

Det är viktigt att notera att detta bara är den teoretiska beräkningen baserat på de angivna märkvärdena. I praktiken kan det finnas förluster och andra faktorer som påverkar den verkliga effektkapaciteten.

Här hittar ni våra LED-Drivers: https://www.ljustema.se/1272-led-driver-konstantstrom-ma

Klicka här för att lämna ett omdöme

LED-driver Konstantström 180mA 4,5-9W Dimbar till Sunset 8W
rating 5 5 0.5
Fungerar mycket bra. Ersatte äldre modell som gått sönder.
Drivdon till Sunset 8W
rating 5 5 0.5
Precis den jag ville ha. Den fungerar perfekt.

Prishistorik

TeraLite LED

TeraLite är ljustema.se's egna varumärke och det var med TeraLite vår resa började år 2010. Namnet bygger på en förkortning och sammansättning av våra ägares namn, Tedd och Rasmus. Intresset för att få fram bra produkter i LED, så som LED-Spotlights, LED-strålkastare och LED-stripes (LED-slingor) kom för snart tio år sedan och efter många resor till Kina för besök på mässor och inspektion av fabriker fann de produkter med kvalitet hög nog att sätta sin egen logga på. Vi är väldigt stolta över vårt utbud och jobbar ständigt med att upprätthålla kvalitet och följa med i utvecklingen för förbättringsmöjligheter av våra produkter. Vi är idag en av väldigt få leverantörer som säljer 230V LED-slinga på metervara, komplett med anslutningskabel, både till privatpersoner och till återförsäljare, installatörer samt grossister. För att se hela TeraLite's sortiment live hälsar vi dig varmt välkommen till vår butik på Bergavägen 4 i Helsingborg.

Dimbar
Ja