Värmekabel för stuprör/hängrännor, Defrost Gutter
Värmekabel för stuprör/hängrännor, Defrost Gutter

Värmekabel för stuprör/hängrännor, Defrost Gutter

rating Inga omdömen
45-581

439 kr

(inkl. moms)

Pris per meter

Skickas inom 2-5 vardagar
Missa inte tillbehören (Välj rätt antal i varukorgen):
Driftspänning
230V
Ytterdiameter
7,3 mm
Vikt
5,9 kg/100 m
Effekt
18W
(Effekt 16W/m vid +5°C)
Defrost Gutter smälter is och snö på tak, i hängrännor, stuprör och avloppsrör. Kabeln är självbegränsande och reglerar sin uteffekt beroende på omgivningstemperatur och i vilket medium den är förlagd. Defrost Gutter kan kapas till önskad längd direkt på arbetsplatsen och skall alltid, oberoende av längd, anslutas till 230V. Kabeln kan inte överhettas även om den korsas eller om kabeln täcks av t.ex. löv. För reglering rekommenderas automatikbox. Förläggningssätt i stuprör och hängränna.

Förläggningssätt i stuprör och hängränna. Värmekabeln förläggs enkelt i ränna och stuprör med bredd upp till 150 mm. I hängrännor/ränndalar med större bredd läggs två eller fler slag, beroende på storlek. Kabeln förläggs löst i ränndal och dikt mot tak alternativt att kabeln limmas med avsett lim. Vid nedgång i stuprör fästes kabeln i en upphängningskrok (89 595 10). Vid längre stuprör, över 20 m, kan man använda en bärtråd för att avlasta dragpåkänning i kabeln. Kabeln anslutes direkt i kopplingsdosa och vid T-avgreningar mellan hängränna och stuprör sker förgreningen i
kopplingsdosa. När kabeln dimensioneras för anläggningen summerar man längden rännor och rör plus 1 % för anslutning till spänningsmatningen. Lägg dessutom till ca 1 m kabel per avgrening.

Klicka här för att lämna ett omdöme

Prishistorik

Malmbergs

Malmbergs Sverige började sin nuvarande verksamhet i början på -80 talet. De är idag en av de största med egen distribution och grossistförsäljning av elartiklar i Sverige. I vårt sortiment från Malmbergs hittar du bland annat lysrör, strålkastare, inom- och utomhusarmaturer, skensystem och kopplingsdetaljer så som kablar, strömbrytare, dimmer och andra tillbehör som kan behövas vid installation av lampor och belysning. 

Driftspänning
230V
Ytterdiameter
7,3 mm
Vikt
5,9 kg/100 m
Effekt
18W
(Effekt 16W/m vid +5°C)