Glow Solcellsdriven Ljusslinga 1,9m LED Varmvit

rating Inga omdömen
21-216

239 kr

(inkl. moms)

Tillfälligt slut i Lager
2020-01-18

Liknande produkter

Meddela mig när produkten är tillgänglig

Glow är en dekorativ, solcellsdriven ljusslinga med 10 ljuskällor i LED. Inuti varje ljuskälla finns en vacker spiralformad ljustråd som avger ett mysigt varmvitt ljussken och precis som på gamla glödlampor så finns det en silverfärgad metallsockel i toppen på varje lampa. Dekorera balkongräcket, en vägg eller ett mindre träd på uteplatsen med denna fina, solcellsdrivna ljusslinga och så en härlig stämningsbelysning när mörkret faller på. 

Metallen på glödlamporna är inte gjord av rostfri metall. Slingan har en Ip-klassning som innebär att den har ett bra fuktskydd för utomhusbruk men metallen kan rosta då den inte har ett rostskydd. Ljusslingan är 1,9 meter lång plus 2 meter anslutningskabel mellan solcellen och ljusslingan. Avstånd mellan varje lampa är 20 cm. 

Solcellsplattan måste alltid monteras utomhus i direkt solljus och sladden mellan ljusslingan och solcellen är 2 meter lång. Medföljande batteri laddas upp automatiskt genom solcellen, och när batteriet är helt fulladdat lyser ljusslingan ca 6 timmar vid mörker. 

Solcellslampor, ett miljömedvetet val

Solcellslampor är en fantastisk utveckling för både miljön och plånboken. Det är en väldigt praktisk lösning i trädgårdar eller stugor där det inte finns någon tillgång till elektricitet. Med hjälp av solljuset laddar solplanelen upp det uppladdningsbara batteriet.

Tänk på att placera solcellen så att den får så mycket solljus som möjligt under dagen för längsta batteritid. Solcellsprodukter fungerar bäst mellan mars och september, då vi har bra med soltimmar. Övrig tid är ingen garanti att de lyser tillräckligt länge även om de laddats en hel dag.

När mörkret faller tänds ljuset automatiskt tack vare den inbyggda ljussensorn. Lampan släcks sedan när det blir ljust eller när batteriet laddats ur. Något man ska tänka på är att vissa solcellslampor kräver en specifik vinkel för att laddningen verkligen ska bli effektiv. 

För att få ut så bra effekt som möjligt rekommenderar vi att man laddar batterierna i 36 timmar innan man börjar använda solcellslampan. Det går bra att ladda batteriet via solcellslampan. För att ladda via lampan låter man den vara påslagen under dagen och avstängd under natten i 3 dagar. Efter denna proceduren kommer den att ha gott om energi för att ge ett bra ljus. Om lampan någon gång börjar lysa svagt igen är det bara att upprepa proceduren. De uppladdningsbara batterierna som medföljer är utbytbara.

Förläng livslängden med utbytbara batterier

Produktens livslängd begränsas inte i första hand av vare sig lysdioden eller solpanelen utan av det uppladdningsbara batteriet som endast klarar ett visst antal laddcykler. Genom att byta ut batteriet får produkten mycket längre livslängd. Vi rekommenderar att byta batteri en gång per år. Garanti utgår ej för batterier då det är en förbrukningsvara.

Klicka här för att lämna ett omdöme

Star Trading

Det familjeägda företaget Star Trading har sedan starten 1985 växt enormt mycket och erbjuder idag ett väldigt stort sortiment av julprodukter så som ljusstakar, adventsstjärnor samt julgranar (konstgranar) med och utan inbyggd LED-belysning samt ljusslingor både för privatbruk och för offentlig miljö. För det härliga vår- och sommarhalvåret hittar du ett stort utbud av solcellslampor från Star Trading. Utöver detta har Star Trading även ett väldigt stort utbud av ljuskällor i LED (LED-lampor), vilka vi säljer med stolthet! Dessa ljuskällor håller en extremt bra kvalitet till riktigt bra pris. Vi utlovar 2 års garanti på alla ljuskällor i LED så skulle din ljuskälla, mot förmodan, sluta fungera inom denna tid så ersätter vi alltid dig med en ny. Allt för att du ska känna dig trygg med ditt köp av en produkt från Star Trading! 

Längd/Bredd (cm)
190 cm
Höjd (cm)
10 cm
Djup (cm)
6 cm
Sladdlängd (m)
2 m
Färg på sladd
Svart
Effekt (Watt)
1W
Spänning (Volt)
1,2V DC
Kapslingsklass
IP44
Utomhusbruk
Ja
Garanti
2 år
Produktfärg
Silver
Färgkategori
Silver
Ljuskälla
Inbyggd LED
Material
Plast/Metall
Färgtemperatur
Varmvit
Livslängd
7000 h
Batterityp
AA