Pollare Saturnus LED Svart 3000K 350lm 4W Större

Pollare Saturnus LED Svart 3000K 350lm 4W(35W)

21-437

Ny

1 599 kr

inkl moms

Leverans inom 1-5 dagar

Mer information

Pollare Saturnus LED Svart 3000K 350lm 4W(35W)

Enkla och stilrena Saturnus i högkvalitativt rostfritt stål som därefter har pulverlackerats svart, är en pollare på 4W och gör sig bäst längs gångar, garageuppfaten och stigar. Pollaren är försedd med ett rejält markspjut i metall så du enkelt kan fixera den där du vill ha den. Utan markspjutet är höjden på Saturnus 90cm. 

Saturnus har en 0.7 meter lång kabel med snabbkoppling, samt utbytbar E27 LED-ljuskälla som medföljer. För att enkelt kunna koppla ihop markspotlighten med andra armaturer från Plug & Play serien krävs en grenkoppling eller en förlängningskabel med kopplingar.

Pollaren kräver en 12V transformator, medföljer ej. Observera att det finns olika transformatorer som du kan välja mellan, addera lampornas totala antal watt och välj en transformator som minst motsvarar lampornas totala effekt.

För dig som vill ha automatisk tändning på kvällen rekommenderar vi ljussensorn som går att köpa till, se alla tillbehör under Köp till.

Lightson LED Garden Plug&PlayLightson LED Garden Plug&Play belysningssystem i 12V är för trädgårdar och utemiljöer. I systemet finner man ett fullständigt utbud av lampor för alla belysningsändamål (buskar, träd, fasader, dekorationsobjekt, gångar, uppfarter, entréer, trädäck, bryggor, etc). En rad olika kablar, grenkopplingar, transformatorer, ljussensor och mycket mer gör LED Garden Plug&Play ytterst flexibelt.


Planering
1. Välj ut en eller ett antal armaturer
2. Räkna ihop armaturernas totala antal watt och välj en transformator som minst motsvarar summan. Man bör välja en transformator som ligger 10-15% över summan för att den ska slippa ligga på maxbelastning hela tiden, och om ännu större blir det enkelt att senare utöka systemet med fler armaturer.
3. Lägg efter behov till förlängningskablar, förgreningskabel, grenkopplingar, ljussensor, etc.

Installation
1. Tryck ner armaturerna i marken. De rejäla markspetten gör att armaturerna sitter mycket stabilt.
2. Koppla ihop kablarna ovan mark. De är försedda med enkla och vattentäta skruvkopplingar.
3. Plugga i transformatron i ett jordat 230V-uttag.
4. När man ser att allt fungerar som det ska kan man gräva ner kablarna om så önskas. Med ett enkelt snitt med en spade, ca 10-15 cm, släpp ner kabeln och trampa till.


Belysningstips
En genomtänkt trädgårdsbelysning blir ett mycket vackert inslag i din utemiljö. Under vinterhalvårets mörka dagar, skapar den en känsla av rymd och värme i det som oftast annars bara är en vägg av mörker utanför fönstret

Provbelys 
Testa att belysa från olika håll och på olika avstånd innan du fixerar din belysning permanent. Se t ex vad som händer när du flytar lampan från att lysa upp trädets grenverk, till att istället stå tätt intill stammen och lysa upp längs den.


Variationer i årstid
Tänk på att trädgården förändrar utseende efter årstiderna. Från ett vackert upplyst bladverk sommartid, till en effektful belysning av stammen/grenarna på vintern.


Använd fantasin
Har du exempelvis en vägg eller ett staket bakom dina växter? Belys då växterna så att du fångar dess skuggor på bakgrunden. Eller sätt dina decklights i ett oregelbundet mönster istället för på en lång rad.
Många av våra lampor kan användas på flera sätt. Flera kunder har t ex byggt en låda av träd i taket på uterummet och fällt in våra decklights, det skapar en lagom mysig atmosfär utan att det blir för ljust.


Blända inte
Placera belysningen så att den lyser upp de tänkta objekten optimalt från den plats du oftast befinner dig på. Tänk på att bländande ljus är obehagligt för såväl dig själv som för grannen.
Mörkret är också viktigt! Försök att skapa harmoni mellan upplysta objekt och mörkare partier. Att lysa upp allt man kan blir sällan lyckat.


Vanliga frågor

Hur många kablar kan jag max koppla ihop?

Då LED Garden Plug&Play är utrustat med rejäla kablar samt att alla armaturer är baserade på LEDteknik kan du utan problem ha en kabellängd på upp till 80 meter.


Behöver jag gräva ner kablarna?

Systemet drivs av 12V spänning. Detta innebär att det är fullständigt tryggt för såväl människor som djur. Du behöver inte gräva ner kablarna, men det ser såklart snyggare ut om du döljer dem med bark , jord, singel, etc. I gräsmattan gräver du med fördel ner kablarna några cm för att undvika problem med gräsklipparen.


Kan jag byta ut ljuskällorna?

De flesta armaturerna är utrustade med integrerade ljuskällor. Dessa kan inte bytas ut. Samtliga armaturer drivs med lysdioder och dessa håller väldigt länge. En vanlig halogenlampa har en livslängd på ca 2000h och brukar hålla något år eller två. Våra LED-produkter har en livslängd på över 30.000h, alltså 15 gånger längre.


Hur lång garanti har produkterna?

Alla våra produkter kommer med en garanti på 2 år mot tillverkningsfel. Denna garanti täcker inte handhavandefel.

Specifikationer

Höjd90 cm
KapslingsklassIP65
UtomhusbrukJa
ProduktfärgSvart
SockelE27
Färgtemperatur (Kelvin)3000K
Ljusflöde (Lumen)350 lm
Spänning (Volt)12V AC

Lightson

Lightson har sitt huvudsäte i skånska Vellinge och är kända för sitt 12 volts, Plug and Play sortiment för trädgård. I sortimentet hittar du massor av olika armaturer för att kunna skapa en vackert upplyst och inbjudande utemiljö. Lightson har allt från decklights för trädäck och stenplattor till olika starka spotlights för att kunna belysa växter, buskar och träd. Plug and Play innebär att systemet är utformat med väldigt enkla kopplingar som kopplas ihop snabbt och enkelt. Varje komponent, oavsett om det gäller armatur, koppling eller kablar är robusta och väl anpassade för att klara svenska väderförhållande och alla armaturer i Lightsons sortiment är utrustade med LED-lampor för låg energiförbrukning och lång livslängd.

Omdömen


Lämna ett omdöme om denna produkt!


Pollare
Fredrik Lars L. - 2018/11/05Blev helt perfekta, dock något klent spett som där ett av tre släppte i punktsvets vid montering. Något bländande då vi har dessa lite upphöjda på mörk baksida.


Ljustema.se - Betyg: 4.6/5 - Antal omdömen: 5563st
Bra sajt som håller bra kvalité.
rating
All funkade bra!
Peter Arne S. 2018/11/18
Ny trafo
rating
Trevligt bemötande v kunnig personal
Sven Ö. 2018/11/18
Snabb leverans
rating
Toppen
Per Mikael B. 2018/11/18
Mycket bra
rating
Inga problem med reklamation.Fick nya lampor utan minsta problem
Kristoffer Edwin K. 2018/11/18
Mycket bra
rating
Snabb leverans
Sture Christian A. 2018/11/18
bra
rating
bra
Johan Christian L. 2018/11/17
Toppen
rating
Väldigt nöjd med min order. Mycket fint och bra priser..
Emelie Josefin W. 2018/11/17
lurad
rating
urdåligt bemötande
Kerstin Sonja M J. 2018/11/17
Ljusnät
rating
helt perfekt för oss !H
Lars Torvald K. 2018/11/17
Perfekt
rating
Snabb leverans av bra varor
Rose-Marie E. 2018/11/17
BRA SIDA
rating
BRA UTBUD BRA PRISER
Ulla J. 2018/11/17
Superbra!!
rating
Snabb leverans och fina saker, kommer säkert att beställa från er igen i framtiden.
Frida Sofia O. 2018/11/16
Mycket nöjd!!
rating
Mycket bra bemötande i detta garantiärende, snabb handläggning!! Var aldrig något problem med att få ersättnings produkt... för den skadade varan!!!
Laila Carina R. 2018/11/16
Leverans
rating
Utmärkt leverans och bra förpackad vara!
Louise Madeleine S. 2018/11/16
Bemötande
rating
Otroligt vänligt och hjälpsamt bemötande
Anne-Marie Helena Kim V. 2018/11/16
Mycket nöjd
rating
snabb service och bra varor
Monica l. 2018/11/15
Nöjd
rating
Snabb korrekt leverans. Möjligheten till fakturabetalning är bra med tanke på säkerheten.
Kent Göran H. 2018/11/15
Leverans
rating
Har inte fått lev,...
Bernt Inge Göran S. 2018/11/15
Leverans
rating
Snabb
Berit Ann-Catrin C. 2018/11/15
Neonslang
rating
Mycket trevligt bemötande i detta garantiärende. Det var aldrig något problem med att få en ersättning för den skadade produkten....
Ambjörn L. 2018/11/15
Accept

Webbplatsen använder cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att vissa funktioner på Ljustema.se inte kommer att fungera korrekt.