Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
 • −25%
Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
 • Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
 • Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack
 • Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack

Orion Svart Decklight LED 3000K 20lm 0,5W 10-pack

rating Inga omdömen
52-660

1 274 kr 1 699 kr −25%

(inkl. moms)

Skickas inom 1-2 vardagar

Liknande produkter

Orion är en liten decklight med svart front och frostat glas, som placeras infällda i trädäck eller marksten. Orion hjälper dig att belysa din utomhusmiljö på ett dekorativt och behagligt sätt och den svarta frontringen blir en modern detalj mot underlaget.

Detta paketet innehåller 10st LED-armaturer som alla har en 0,7m lång kabel med snabbkoppling för enkel sammankoppling, en 10m lång kabel försedd med 11 förgreningar jämnt fördelade längs med vägen, samt en 12V 21W transformator.

Med Orion decklight får du en trevlig dekorationsbelysning på din uteplats som passar bra att placeras i trädäckets ytterkant, som för att lysa upp mot ett räcke eller i trädäckets innerkant för att lysa upp mot fasaden. Placera aldrig decklights med rakt uppåtlysande ljussken mitt på trädäck, i trappsteg eller där du går eftersom denna typ av lampa med direktriktat ljus lätt blir bländande under mörker.

Ett flexibelt och prisvärt 12-voltsystem (trygg svagström) för din trädgård, som du själv enkelt installerar och senare kan bygga vidare på, upp till 50 meter, om du vill. Lamporna har varmt ljus och skandinavisk design, anpassade för vårt klimat här uppe i norr.

Tänk på att välja en transformator som passar det sammanlagda antalet watt på dina lampor. För optimal livslängd rekommenderar vi dig att inte belasta transformatorn med mer än 85% av maxkapaciteten.

 • Specifikation:
 • 12 volt AC 0.5 watt LED (integrerad ljuskälla)
 • 20 lumen
 • IP65
 • Varmvitt ljus (3000°K)
 • Svart pulverlackerad aluminium
 • Ø 35 mm diameter (håltagning Ø26 mm)
 • 70 cm kabel per lampa

Lightson LED Garden Plug&Play

Lightson LED Garden Plug & Play belysningssystem i 12V är för trädgårdar och utemiljöer. I systemet finner man ett fullständigt utbud av lampor för alla belysningsändamål (buskar, träd, fasader, dekorationsobjekt, gångar, uppfarter, entréer, trädäck, bryggor, etc.) En rad olika kablar, grenkopplingar, transformatorer, ljussensor och mycket mer gör LED Garden Plug & Play ytterst flexibelt.

Planering
1. Välj ut en eller ett antal armaturer.
2. Räkna ihop armaturernas totala antal watt och välj en transformator som minst motsvarar summan. Tänk på att man aldrig ska maxbelasta en transformator, utan den får belastas med max 80% av dess kapacitet. Väljer du exempelvis 4 lampor á 5W så kan du därmed inte välja den minsta transformatorn på 21W även om totalsumman för lampornas watt endast blir 20W.
3. Lägg efter behov till förlängningskablar, förgreningskabel, grenkopplingar, ljussensor, etc.

Installation
1. Tryck ner armaturerna i marken. De rejäla markspetten gör att armaturerna sitter mycket stabilt.
2. Koppla ihop kablarna ovan mark. De är försedda med enkla och vattentäta snabbkopplingar som enkelt trycks och skruvas ihop.
3. Plugga i transformatorn i ett jordat 230V-uttag.
4. När man ser att allt fungerar som det ska kan man gräva ner kablarna om så önskas. Med ett enkelt snitt med en spade, ca 10-15 cm, släpp ner kabeln och trampa till.

Belysningstips
En genomtänkt trädgårdsbelysning blir ett mycket vackert inslag i din utemiljö. Under vinterhalvårets mörka dagar, skapar den en känsla av rymd och värme i det som oftast annars bara är en vägg av mörker utanför fönstret.

Provbelys 
Testa att belysa från olika håll och på olika avstånd innan du fixerar din belysning permanent. Se t ex vad som händer när du flyttar lampan från att lysa upp trädets grenverk, till att istället stå tätt intill stammen och lysa upp längs den.

Variationer i årstid
Tänk på att trädgården förändrar utseende efter årstiderna. Från ett vackert upplyst bladverk sommartid, till en effektfull belysning av stammen/grenarna på vintern.

Använd fantasin
Har du exempelvis en vägg eller ett staket bakom dina växter? Belys då växterna så att du fångar dess skuggor på bakgrunden. Eller sätt dina decklights i ett oregelbundet mönster istället för på en lång rad.
Många av våra lampor kan användas på flera sätt. Flera kunder har t ex byggt en låda av träd i taket på uterummet och fällt in våra decklights, det skapar en lagom mysig atmosfär utan att det blir för ljust.

Blända inte
Placera belysningen så att den lyser upp de tänkta objekten optimalt från den plats du oftast befinner dig på. Tänk på att bländande ljus är obehagligt för såväl dig själv som för grannen.
Mörkret är också viktigt! Försök att skapa harmoni mellan upplysta objekt och mörkare partier. Att lysa upp allt man kan blir sällan lyckat.

Vanliga frågor

Hur många kablar kan jag max koppla ihop?
Då LED Garden Plug & Play är utrustat med rejäla kablar samt att alla armaturer är baserade på LED-teknik kan du utan problem ha en kabellängd på upp till 50 meter.

Behöver jag gräva ner kablarna?
Systemet drivs av 12V spänning. Detta innebär att det är fullständigt tryggt för såväl människor som djur. Du behöver inte gräva ner kablarna, men det ser såklart snyggare ut om du döljer dem med bark , jord, singel, etc. I gräsmattan gräver du med fördel ner kablarna några cm för att undvika problem med gräsklipparen.

Kan jag byta ut ljuskällorna?
De flesta armaturerna är utrustade med integrerade ljuskällor. Dessa kan inte bytas ut. Samtliga armaturer drivs med lysdioder och dessa håller väldigt länge. En vanlig halogenlampa har en livslängd på ca 2000h och brukar hålla något år eller två. Våra LED-produkter har en livslängd på över 30.000h, alltså 15 gånger längre.

Hur lång garanti har produkterna?
Alla våra produkter kommer med en garanti på 2 år mot tillverkningsfel. Denna garanti täcker inte handhavandefel.

Klicka här för att lämna ett omdöme

Lightson

Lightson har sitt huvudsäte i skånska Vellinge och är kända för sitt 12 volts, Plug and Play sortiment för trädgård. I sortimentet hittar du massor av olika armaturer för att kunna skapa en vackert upplyst och inbjudande utemiljö. Lightson har allt från decklights för trädäck och stenplattor till olika starka spotlights för att kunna belysa växter, buskar och träd. Plug and Play innebär att systemet är utformat med väldigt enkla kopplingar som kopplas ihop snabbt och enkelt. Varje komponent, oavsett om det gäller armatur, koppling eller kablar är robusta och väl anpassade för att klara svenska väderförhållande och alla armaturer i Lightsons sortiment är utrustade med LED-lampor för låg energiförbrukning och lång livslängd.

Diameter (cm)
3,5 cm
Håltagning (mm)
26 mm
Sladdlängd (m)
0,7 m
Effekt (Watt)
0,5 W
Sockel
Ej utbytbar
Ljusflöde (Lumen)
20 lm
Spänning (Volt)
12V AC
Kapslingsklass
IP65
Utomhusbruk
Ja
Färgkategori
Svart
Material
Aluminium, Akrylglas
Färgtemperatur
3000K
Spridningsvinkel
15°