Calgary Konstgran 360cm
Calgary Konstgran 360cm
Calgary Konstgran 360cm
  • Calgary Konstgran 360cm
  • Calgary Konstgran 360cm

Calgary Konstgran 360cm

rating Inga omdömen
11-335

12 459 kr

(inkl. moms)

Tillfälligt slut i Lager
2023-09-30

Liknande produkter

Meddela mig när produkten är tillgänglig

Calgary är en lyxig konstgran i grönt, från Star Trading, med en höjd på hela 3,6 meter. Denna ståtliga konstgran passar perfekt för dig med gott om plats och som vill ha en stor och fyllig konstgran som avger en riktig "Disney-känsla"! 

Denna modell är gjord i grön PVC och har blandade tippar i modellerna "Arrow Tip" samt "Round Tip". Granen har rikligt med grenar, mindre kvistar och mycket barr - allt för att du ska få en så tät och fyllig konstgran som möjligt. När alla grenar är fullt uppfällda och alla grenar och barr helt uppfluffade har granen en diameter på 200 cm på bredaste stället. Calgary konstgran hjälper dig att skapa en härlig julstämning så väl inomhus som utomhus. 

Grenarna har främst permanent fastsatta på stammen som fälls ner men enskilda grupper av grenar hakas fast i stammen, konstruktionen är då både "Paraplyträd" och "Lösa grenar påhakas". Läs mer om barrtyp och konstruktion nedan. Denna gran har fyra sektioner som enkelt sätts ihop med varandra vid montering. Ett stativ i metall medföljer så att granen står stabilt. 

Konstgranar - Vad ska man välja?

Vi har ett väldigt stort utbud av granar i olika prisklasser och olika storlekar. Här hittar du granar för olika behov med olika egenskaper och dessutom finns flera granar med förmonterad belysning i form av modern varmvit LED-teknik för längre hållbarhet. Bara att koppla in och köra igång. Så vad ska man välja?

Barrtyper

PVC - PVC är en av de vanligaste plastsorterna. Star Trading följer de nationella och europeiska lagkrav som finns gällande kemikalier i produkter. När det gäller PVC så finns det ett antal substanser (kemikalier) som regleras via förordningarna POP/Reach och RoHS. Star Trading har i flera års tid enbart använt sig av ny PVC, detta på grund av att det är svårt att få återbrukad PVC ren nog från förbjudna ämnen. Hittills har deras PVC klarat alla tester och inga mjukgörare (ftalater) eller flamskyddsmedel har upptäckts. PVC är det material som som är lättast att få till fylligheten i granar, kransar och girlanger. PVC finns även i olika färger och här väljer Star Trading att använda sig av två st olika gröna färger för att få en så verklighetstrogen gran som möjligt. 

Observera att vita granar har ett lätt UV-skydd för att förhindra att de blir gula av solljus. Dock används endast en liten mängd eftersom det annars blir svårt att uppnå REACH-kraven och därför kan de vita granarna eventuellt gulna efter några år ute i solljus. Alla gröna granar, girlanger och kransar har inte något UV skydd.

PE - det mest verklighetstrogna barret. PE, eller polyetylen som förkortningen står för, är det mest verklighetstrogna materialet av konstgjort barr. Barren skapas genom gjutning, vilket ger barren en rundad form som upplevs som en nästintill identisk kopia av ett riktigt barr. PE-barr ger granen därför ett mycket naturligt och verklighetstroget utseende. Om du vill ha en PVC-fri konstgran ska du välja någon av modellerna i Full PE. Material- samt tillverkningskostnaden för PE-barr är naturligtvis högre och därför är även konstgranar i Full PE dyrare än granar i PVC-plast.

Konstruktion

Gångjärn/Paraplyträd Grenarna är permanent fastsatta vid stammen i gångjärn och fälls ned när man monterar granen.

Lösa grenar påhakas Enskilda grupper av grenar hakas fast i stammen när man monterar granen. Denna konstruktion används för mycket täta och fylliga granar så att de kan formas jämt.

Fastsatta grenar viks ner den vanligaste konstruktionen där grenarna är permanent fastsatta och viks ned när man monterar och formar granen. Ingen extra montering krävs även om stora granar kommer i flera delar som sätts ihop. På wrapped assembly granar kan du justera grenvinkeln efter tycke och smak när du viker ned dem eftersom det inte finns något stopp på grenarna.

Det finns fyra olika utföranden på grenarna.

Här finner ni de olika utföranden på tipparna.

Klicka här för att lämna ett omdöme

Star Trading

Det familjeägda företaget Star Trading har sedan starten 1985 växt enormt mycket och erbjuder idag ett väldigt stort sortiment av julprodukter så som ljusstakar, adventsstjärnor samt julgranar (konstgranar) med och utan inbyggd LED-belysning samt ljusslingor både för privatbruk och för offentlig miljö. För det härliga vår- och sommarhalvåret hittar du ett stort utbud av solcellslampor från Star Trading. Utöver detta har Star Trading även ett väldigt stort utbud av ljuskällor i LED (LED-lampor), vilka vi säljer med stolthet! Dessa ljuskällor håller en extremt bra kvalitet till riktigt bra pris. Vi utlovar 2 års garanti på alla ljuskällor i LED så skulle din ljuskälla, mot förmodan, sluta fungera inom denna tid så ersätter vi alltid dig med en ny. Allt för att du ska känna dig trygg med ditt köp av en produkt från Star Trading! 

Diameter (cm)
200 cm
Höjd (cm)
360 cm
Utomhusbruk
Ja
Garanti
2 år
Färgkategori
Grön
Material
Plast/Metall