LED-lampa E27 T40 Flame 1800K 105lm 3,3W
LED-lampa E27 T40 Flame 1800K 105lm 3,3W
LED-lampa E27 T40 Flame 1800K 105lm 3,3W
LED-lampa E27 T40 Flame 1800K 105lm 3,3W
  • LED-lampa E27 T40 Flame 1800K 105lm 3,3W
  • LED-lampa E27 T40 Flame 1800K 105lm 3,3W
  • LED-lampa E27 T40 Flame 1800K 105lm 3,3W

LED E27 Tub Moving Flame 1800K 105lm 3,3W(10W)

rating Inga omdömen
35-541

199 kr

(inkl. moms)

Skickas inom 1-5 vardagar

Liknande produkter

LED-lampa med flammande sken som liknar brinnande eldslåga. Gravitationssensor gör att lågan alltid flammar åt rätt håll oavsett vilket håll den monteras på. Passar perfekt att sätta i vägglampor och lyktor för utomhusbruk och är avsedd som en ren dekorationsbelysning.

Glöm Watt - Lumen anger ljusets styrka.

Spara pengar, energi och på miljön med LED! 

• Tänds direkt

• Tål kyla

• Inget kvicksilver

• Ingen strålande värme (IR-strålning)

Förutom mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.

Jämfört med en 25 watts traditionell glödlampa drar en motsvarande LED-lampa under 3 watt. Generellt sett sparar man 90% på att byta ut en vanlig glödlampa mot en LED- lampa, 80% på att byta ut en vanlig glödlampa mot en lågenergilampa och 30% på att byta ut en vanlig glödlampa mot en halogenlampa. Ljuskällor i LED är alltså överlägset energisnålast! 

Viktigt att tänka på!

Om du använder en LED-ljuskälla i en helt stängd/tät armatur innebär det alltid att livslängden förkortas. Att livslängden förkortas har med värmeutvecklingen från ljuskällan att göra. Desto högre wattal, desto högre värmeutveckling, desto kortare livslängd. Om man inte använder sig av dimmer så är det bättre att använda ljuskällor som inte är dimbara. De håller i regel bättre då de innehåller färre elektroniska komponenter som kan gå sönder. 

Mindre stiftlampor så som G4 och G9 blir inte lika varma som tidigare halogen dock kan de fortfarande bli väldigt varma beroende på vilken styrka ljuskällan har, det är inget ovanligt att de kan bli uppemot 100°C när de är tända. 

Glöm inte att vi alltid har minst två års garanti på alla våra ljuskällor i LED.

Dimmer-kompatibla till skillnad från Halogenlampor, som alltid är dimbara, så är LED inte alltid dimbart! Önskar du kunna dimra din ljuskälla i LED måste du köpa en LED-lampa som är dimbar. Hos oss är alla LED-ljuskällor som är dimbara märkta med symbolen ovan.

Det är viktigt att vara medveten om att alla dimbara LED-lampor inte är kompatibla med alla dimrar. Än så länge finns det ingen standard-dimmer som fungerar med alla LED-lampor. Därför använder vi begreppet ”dimmer-kompatibla lampor”. Fenomen som kan uppstå om din nya LED-lampa inte är kompatibel med din dimmer är flimmer, surrande ljud, dåligt spann på dimringen exempelvis att den går direkt från svagt ljus till starkt och det är svårt att hitta ett bra mellanläge och/eller att den inte släcker sig helt. Detta innebär inte att det är något fel på dimmern eller på ljuskällan - endast att de inte är kompatibla med varandra och är därför ingen godkänd anledning till reklamation. 

Vi har ingen möjlighet att testa alla LED-lampor i vårt sortiment med alla dimrar på marknaden, då det finns extremt många att välja mellan. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en elektriker som kan hjälpa dig på plats med att testa ljuskällorna tillsammans med din dimmer och för att kontrollera att din dimmer är anpassad för LED och har rätt inställningar för att kunna dimra den utvalda LED-lampan. Det finns alltså ingen garanti för att en dimbar ljuskälla i LED kommer fungera med din dimmer. Vi erbjuder alltid 30 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan testa lampan, skulle den inte fungera enligt dina önskemål är det alltså inga problem att skicka tillbaka lampan och få pengarna tillbaka. 

                                             

Watt (W) mäter endast energiförbrukningen och säger ingenting om hur mycket ljus en lampa ger.

Tidigare, för glödlampor, användes effekt (Watt) för att beskriva hur starkt glödlamporna lös, men idag, med ljuskällor i LED, anger watt enbart energibrukningen. Nu används istället lumen för att ange hur starkt en lampa faktiskt lyser. I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal med tiden, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig lumen! 

Lumen (lm)är ett mått på det totala ljusflödet från en lampa, d.v.s. mängden ljus lampan avger i alla riktningar. Lumen är det mest relevanta måttet för rundstrålande lampor, men talar inte om hur mycket energi en ljuskälla förbrukar

>100 lumen

Alla ljuskällor, som är rundstrålande och som ligger runt 100 lumen ger ett relativt svagt ljus. Dessa används för trivselbelysning där själva lampan inte behöver avge någon större mängd ljus, exempelvis i en fönsterlampa, julstjärna eller en bordslampa med textilskärm – alltså en enbart en dekorativ belysning som ska avge ett mysigt ljussken och används ungefär som dåtidens 15W glödlampor.

För ljuskällor som ger ett riktat ljus, som t.ex. en spotlight kan 100 lumen vara ett rätt kraftigt ljus om spridningsvinkeln är 23-35 grader. Det gör att en lampa på 120-130 lumen mycket väl fungerar bra som läslampa då ljusets spridningsvinkel är mindre så blir ljusstyrkan kraftigare.

200 lumen

Här börjar ljusstyrkan bidra till att lysa upp mer i rummet. Fungerar bra i t.ex. en läslampa som inte har ett riktat ljus. Går bra att använda i armaturer för att lysa upp i mysbelysning där man inte vill ha ett allt för starkt ljus. Används ungefär som 25W glödlampor.

En spotlight med en smalare spridningsvinkel kommer att lysa mycket kraftigt med ett ljusflöde på 200 lumen.

400 lumen

Här börjar vi tala om lampor som absolut lyser kraftigare och fungerar bra i taklampor och som allmänbelysning. De kan ersätta 40W glödljus.

700 lumen

Behöver du riktigt kraftigt ljus ska du satsa på lampor som ligger runt 700 lumen. Dessa kan användas som 60W glödljus, exempelvis i utebelysning eller i badrum/kök.

Kelvin (K) anger ljusets färg eller "färgtemperatur". Kelvingrader används för att benämna färgen på ljuset. En bra regel att kunna är desto högre Kelvin desto kallare (vitare) ljus och desto lägre Kelvin desto varmare (gulare) ljus. Varmvitt ligger mellan 2700K-3000K. 4000K räknas som neutralvit och 2500-2100K räknas som extra varmvit.

Det är helt och hållet en smaksak vilken färg man önskar på ljuset men vi brukar rekommendera för ren dekorationsbelysning, exempelvis bordslampor, fönsterlampor, julstjärnor etc är det vanligast med extra varmvitt då detta ljus uppfattas som varmare och mysigare. I taklampor, plafonder och badrumsbelysning rekommenderar vi varmvitt då det kan passa bättre med ett vitare ljus. Neutralvitt är vanligast i lysrör eller i miljöer där man vill ha ett skarpt, rent ljus som i källare, garage, förråd eller i gårdsbelysning.

Spridningsvinkel anger i vilken grad ljuset sprids.  Vid riktade ljuskällor kan det vara bra att välja en ljuskälla med så liten spridningsvinkel som möjligt om man önskar rikta ljuset mot ett speciellt föremål, exempelvis om man vill belysa ett konstverk. Samma sak gäller i en läslampa, då vill du ha så mycket ljus som möjligt riktat framåt med så liten spridning som möjligt. 

Klicka här för att lämna ett omdöme

Star Trading

Det familjeägda företaget Star Trading har sedan starten 1985 växt enormt mycket och erbjuder idag ett väldigt stort sortiment av julprodukter så som ljusstakar, adventsstjärnor samt julgranar (konstgranar) med och utan inbyggd LED-belysning samt ljusslingor både för privatbruk och för offentlig miljö. För det härliga vår- och sommarhalvåret hittar du ett stort utbud av solcellslampor från Star Trading. Utöver detta har Star Trading även ett väldigt stort utbud av ljuskällor i LED (LED-lampor), vilka vi säljer med stolthet! Dessa ljuskällor håller en extremt bra kvalitet till riktigt bra pris. Vi utlovar 2 års garanti på alla ljuskällor i LED så skulle din ljuskälla, mot förmodan, sluta fungera inom denna tid så ersätter vi alltid dig med en ny. Allt för att du ska känna dig trygg med ditt köp av en produkt från Star Trading! 

Längd/Bredd (cm)
3,8 cm
Höjd (cm)
14 cm
Djup (cm)
3,8 cm
Effekt (Watt)
1,5-3,3WW
Sockel
E27
Ljusflöde (Lumen)
105 lm
Spänning (Volt)
230V AC
Kapslingsklass
IP20
Garanti
3 år
Färgkategori
Svart
Dimbar
Nej
Färgtemperatur
1800K
Livslängd
50000 h
Sensor
Gravitation
Arbetstemperatur
-10° - +45°