Kampanj! LED-Lampa Glob, 80mm E14 2100K 90lm 1W(9W) Större

LED-Lampa Glob, 80mm E14 2000K 70lm 2,3W(7W)

22-154

Ny

79 kr

inkl moms

99 kr

-20%

Leverans inom 2-7 dagar

Liknande produkter

Vanliga frågor

Handla tryggt och säkert med

8e639875d7a8e07640b6cdde28aa6e01.jpg

Mer information

LED-Lampa Glob, 80mm E14 2000K 70lm 2,3W(7W)

Härlig LED-lampa med E14-sockel i modellen större (Globformad) från serien Future LED från PR Home. Kupa i klarglas och LED som påminner om en gammal koltrådslampa. Extra varmvitt ljussken med sina 2000 Kelvin och en dekorativ ljusstyrka på 70 lumen. Passar väldigt bra i armaturer med synlig ljuskälla. Dimbar och har en livslängd på hela 25.000 timmar.

Glöm Watt - Lumen anger ljusets styrka.

Spara pengar, energi och på miljön med LED! 

• Tänds direkt

• Tål kyla

• Inget kvicksilver

• Ingen strålande värme (IR-strålning)

Förutom extremt mycket längre livslängd så påverkas inte heller en LED-lampa på samma sätt som en glödlampa av att tändas och släckas ofta. En LED-lampa avger heller ingen värme samt att de är helt kvicksilverfria och innehåller heller inga andra tungmetaller.

Jämfört med en 25 watts traditionell glödlampa drar en motsvarande LED-lampa under 3 watt. Generellt sett sparar man 90% på att byta ut en vanlig glödlampa mot en LED- lampa, 80% på att byta ut en vanlig glödlampa mot en lågenergilampa och 30% på att byta ut en vanlig glödlampa mot en halogenlampa. Ljuskällor i LED är alltså överlägset energisnålast!

Glöm inte att vi har två års garanti på alla våra ljuskällor i LED, skulle de inte hålla utlovad livslängd så ersätter vi dig alltid med en ny.

Glöm Watt - Lumen anger ljusets styrka!          

                                             

Watt (W) mäter endast energiförbrukningen och säger ingenting om hur mycket ljus en lampa ger.

Tidigare, för glödlampor, användes effekt (Watt) för att beskriva hur starkt glödlamporna lös, men idag, med ljuskällor i LED, anger watt enbart energibrukningen. Nu används istället lumen för att ange hur starkt en lampa faktiskt lyser. I och med att lamporna blir allt mer energieffektiva så ändras LED-lampans wattal med tiden, medan lumenvärdet är konstant. Därför kan du ibland se lite olika värde på LED-lampans wattal som ska motsvara glödlampans wattal. Därav är det viktigare att lära sig lumen! 

Lumen (lm)är ett mått på det totala ljusflödet från en lampa, d.v.s. mängden ljus lampan avger i alla riktningar. Lumen är det mest relevanta måttet för rundstrålande lampor, men talar inte om hur mycket energi en ljuskälla förbrukar

>100 lumen

Alla ljuskällor, som är rundstrålande och som ligger runt 100 lumen ger ett relativt svagt ljus. Dessa används för trivselbelysning där själva lampan inte behöver avge någon större mängd ljus, exempelvis i en fönsterlampa, julstjärna eller en bordslampa med textilskärm – alltså en enbart en dekorativ belysning som ska avge ett mysigt ljussken och används ungefär som dåtidens 15W glödlampor.

För ljuskällor som ger ett riktat ljus, som t.ex. en spotlight kan 100 lumen vara ett rätt kraftigt ljus om spridningsvinkeln är 23-35 grader. Det gör att en lampa på 120-130 lumen mycket väl fungerar bra som läslampa då ljusets spridningsvinkel är mindre så blir ljusstyrkan kraftigare.

200 lumen

Här börjar ljusstyrkan bidra till att lysa upp mer i rummet. Fungerar bra i t.ex. en läslampa som inte har ett riktat ljus. Går bra att använda i armaturer för att lysa upp i mysbelysning där man inte vill ha ett allt för starkt ljus. Används ungefär som 25W glödlampor.

En spotlight med en smalare spridningsvinkel kommer att lysa mycket kraftigt med ett ljusflöde på 200 lumen.

400 lumen

Här börjar vi tala om lampor som absolut lyser kraftigare och fungerar bra i taklampor och som allmänbelysning. De kan ersätta 40W glödljus.

700 lumen

Behöver du riktigt kraftigt ljus ska du satsa på lampor som ligger runt 700 lumen. Dessa kan användas som 60W glödljus, exempelvis i utebelysning eller i badrum/kök.

Kelvin (K) anger ljusets färg eller "färgtemperatur". Kelvingrader används för att benämna färgen på ljuset. En bra regel att kunna är desto högre Kelvin desto kallare (vitare) ljus och desto lägre Kelvin desto varmare (gulare) ljus. Varmvitt ligger mellan 2700K-3000K. 4000K räknas som neutralvit och 2500-2100K räknas som extra varmvit.

Det är helt och hållet en smaksak vilken färg man önskar på ljuset men vi brukar rekommendera för ren dekorationsbelysning, exempelvis bordslampor, fönsterlampor, julstjärnor etc är det vanligast med extra varmvitt då detta ljus uppfattas som varmare och mysigare. I taklampor, plafonder och badrumsbelysning rekommenderar vi varmvitt då det kan passa bättre med ett vitare ljus. Neutralvitt är vanligast i lysrör eller i miljöer där man vill ha ett skarpt, rent ljus som i källare, garage, förråd eller i gårdsbelysning.

Spridningsvinkel anger i vilken grad ljuset sprids.  Vid riktade ljuskällor kan det vara bra att välja en ljuskälla med så liten spridningsvinkel som möjligt om man önskar rikta ljuset mot ett speciellt föremål, exempelvis om man vill belysa ett konstverk. Samma sak gäller i en läslampa, då vill du ha så mycket ljus som möjligt riktat framåt med så liten spridning som möjligt. 

Dimmer-kompatibla till skillnad från Halogenlampor, som alltid är dimbara, så är LED inte alltid dimbart! Önskar du kunna dimra din ljuskälla i LED måste du köpa en LED-ljuskälla som är dimbar. Hos oss är alla LED-ljuskällor som är dimbara märkta med symbolen ovan.

Att dimra en LED-lampa ställer lite andra krav på din dimmer än när du dimrar en traditionell glödlampa eller halogenlampa.

Det förekommer oss veterligen inga LED-lampor på marknaden som garanterat går att dimra med alla förekommande dimmers. Därför använder vi begreppet ”dimmer-kompatibla lampor” och hänvisar till listan över de dimrar vi har testat på . Kontrollera alltid på förhand om din valda lampa och dimmer fungerar ihop. Om inte din dimmer finns med på listan kan vi inte garantera att kombinationen kommer att fungera. Vi rekommenderar då att du själv testar kombinationen på förhand. Observera också de begränsningar som anges i listan i form av minsta och största antal av en viss lampa som går att koppla på dimmern. Testerna är utförda genom att endast en och samma lamptyp har kopplats på dimmern. Om olika lampor kopplas på samma dimmer kan resultatet bli annorlunda.

I listan anges också minsta och högsta ljusstyrka som kan fås med vald dimmer, mätt utifrån lampans ljusstyrka utan dimmer. I vissa fall krävs att inställningar görs på dimmern för att uppnå angivet resultat. I vissa fall kan ett svagt brummande ljud förekomma från dimmer och/eller lampa. Detta är helt normalt och ett svagt brummande från dimmern förekommer ofta när man dimrar glödljus och halogen också, liksom från många andra elektroniska apparater. Under vissa omständigheter kan rummets egenskaper skapa resonans som förstärker det brummande ljudet.

Lista över dimrar och lampor:

Klicka på någon av länkarna nedan för att se dimmerguide för respektive led-lampa

HÄR HITTAR NI VÅRA DIMRAR

Specifikationer

Diameter8cm
Höjd12 cm
Garanti2 år
Effekt (Watt)2,3W
MaterialGlas
Livslängd25000 h
DimbarJa
SockelE14
Färgtemperatur (Kelvin)2000K
Motsvarar (Watt)7 W
Ljusflöde (Lumen)70 lm
Spänning (Volt)230V AC
EnergiklassA
GlaskolvKlar
LampformGlob
Styrka1-20W

PR Home

PR Home grundades 1983 och ligger, sedan starten, fortfarande kvar i Borås. I vårt sortiment från PR Home hittar du allt från vackra lampskärmar och  lampfötter till kompletta bordslampor och taklampor. De senaste åren har PR HOME även utvecklat ett sortiment för utomhusbelysning, kallat Outdoor. Här hittar du vackra taklampor för utomhusbruk som hjälper dig att höja mysfaktorn på din balkong eller uteplats. PR Home är välkänt för att ha många produkter i sitt sortiment som ha en industriell, råå finish men du hittar även många produkter som taklampor och lampskärmar i härlig textil så som sammet och linne. 

Omdömen


Lämna ett omdöme om denna produkt!
Ljustema.se - Betyg: 4.6/5 - Antal omdömen: 5563st
Bra sajt som håller bra kvalité.
rating
All funkade bra!
Peter Arne S. 2018/11/18
Ny trafo
rating
Trevligt bemötande v kunnig personal
Sven Ö. 2018/11/18
Snabb leverans
rating
Toppen
Per Mikael B. 2018/11/18
Mycket bra
rating
Inga problem med reklamation.Fick nya lampor utan minsta problem
Kristoffer Edwin K. 2018/11/18
Mycket bra
rating
Snabb leverans
Sture Christian A. 2018/11/18
bra
rating
bra
Johan Christian L. 2018/11/17
Toppen
rating
Väldigt nöjd med min order. Mycket fint och bra priser..
Emelie Josefin W. 2018/11/17
lurad
rating
urdåligt bemötande
Kerstin Sonja M J. 2018/11/17
Ljusnät
rating
helt perfekt för oss !H
Lars Torvald K. 2018/11/17
Perfekt
rating
Snabb leverans av bra varor
Rose-Marie E. 2018/11/17
BRA SIDA
rating
BRA UTBUD BRA PRISER
Ulla J. 2018/11/17
Superbra!!
rating
Snabb leverans och fina saker, kommer säkert att beställa från er igen i framtiden.
Frida Sofia O. 2018/11/16
Mycket nöjd!!
rating
Mycket bra bemötande i detta garantiärende, snabb handläggning!! Var aldrig något problem med att få ersättnings produkt... för den skadade varan!!!
Laila Carina R. 2018/11/16
Leverans
rating
Utmärkt leverans och bra förpackad vara!
Louise Madeleine S. 2018/11/16
Bemötande
rating
Otroligt vänligt och hjälpsamt bemötande
Anne-Marie Helena Kim V. 2018/11/16
Mycket nöjd
rating
snabb service och bra varor
Monica l. 2018/11/15
Nöjd
rating
Snabb korrekt leverans. Möjligheten till fakturabetalning är bra med tanke på säkerheten.
Kent Göran H. 2018/11/15
Leverans
rating
Har inte fått lev,...
Bernt Inge Göran S. 2018/11/15
Leverans
rating
Snabb
Berit Ann-Catrin C. 2018/11/15
Neonslang
rating
Mycket trevligt bemötande i detta garantiärende. Det var aldrig något problem med att få en ersättning för den skadade produkten....
Ambjörn L. 2018/11/15
Accept

Webbplatsen använder cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att vissa funktioner på Ljustema.se inte kommer att fungera korrekt.