Komplett Dosdimmer, max 150w LED
  • Paket
Komplett Dosdimmer, max 150w LED
Komplett Dosdimmer, max 150w LED
  • Komplett Dosdimmer, max 150w LED
  • Komplett Dosdimmer, max 150w LED

Komplett Dosdimmer, max 150w LED

rating Visa 3 omdömen
Betyg: 5/5 - Antal omdöme: 3
13-326

459 kr

(inkl. moms)

Tidigare 498 kr

Paketinnehåll

Leverans inom 1-2 dagar

Strömbrytare Optima, 1pol/trapp, Återfjädrande

Komplett paket med strömbrytare och dosdimmer för LED. Ljusreglering 1-100%. Klarar att dimra både dimbara ledlampor och halogenlampor. Maxbelastning: Halogen 1-200W, LED 1-150W. Passar till ALLA våra dimbara 230v produkter. Mått 56x22 mm, passar för montering i apparatdosa.

Tryckdimring innebär snabb och enkel ljusreglering med möjlighet att styra samma dimmer från flera olika platser. Dimmern ryms i vanliga apparatdosor bakom tryckknappen.

Funktion
Av/på - Ett kort tryck. Dimmern startar med senast använda ljusnivå (minnesfunktion)
Dimring upp/ner - Håll knappen intryckt tills önskad nivå nås.

Den lägsta dimmernivån justeras med hjälp av skruvmejsel. Justera nivån genom att vrida på vridpotentiometern med mejseln. Dimra sedan upp och ner för att studera resultatet. Ändra potentiometerns läge igen om så behövs.

Tänk på att lågenergilampor och LED drar mindre effekt än glödljus och halogen, därför är
den lägsta dimmernivån annorlunda.

Dimmern är försedd med minnesfunktion som även kvarstår efter spänningsbortfall. Förutom att memorera den senast dimrade nivån, memoreras även om ljuset var tänt eller släckt. Om dimmern är påslagen i ett visst dimrat läge och inkommande spänning bryts så startar den upp i senast dimrat läge utan något extra åtgärd via tryckknappen när spänningen återkommer. Detta medför att t ex när säkringen löser ut återvänder ljuset direkt när säkringen återställts. Samtidigt behöver man inte vara orolig för att ljuset skall vara tänt när man kommer hem från t ex semestern om det under tiden varit ett kortvarigt strömavbrott.

Tack vare den unika minnesfunktion möjliggörs styrning med te x rörelsevakt, skymningsrelä eller tidur. Man tänder belysningen och reglerar till önskad dimrad nivå med hjälp av tryckknappen. Sedan kan tex en primärt inkopplad rörelsevakt stå för av och påslag. Dimring via tryckknappen fungerar så länge ljuset är tänt.

Teknisk info

  • Belastning: Halogen 1-200W, LED 1-150W

  • Kapslingsklass IP20

  • Ljusregleringsområde 1-100 %

  • Mått (ØxH) 56x22 mm

  • Utspänning 230V

Klicka här för att lämna ett omdöme

Led spot
rating
2019/07/12
Snabb leverans dock är lamporna ännu inte uppsatta så jag kan inte yttra mig mer
.
rating
2019/02/19
.
.
rating
2018/11/26
.
Effekt (Watt)
Max 150W LED
Spänning (Volt)
230V AC
Kapslingsklass
IP20
Garanti
2 år
Dimbar
Ja

Malmbergs

Malmbergs Sverige började sin nuvarande verksamhet i början på -80 talet. De är idag en av de största med egen distribution och grossistförsäljning av elartiklar i Sverige. I vårt sortiment från Malmbergs hittar du bland annat lysrör, strålkastare, inom- och utomhusarmaturer, skensystem och kopplingsdetaljer så som kablar, strömbrytare, dimmer och andra tillbehör som kan behövas vid installation av lampor och belysning.