Använd dig av smarta och funktionella ljuskällor i LED med inbyggd sensor. Med dessa lampor behöver du inte tänka på att tända eller släcka då detta sköts automatiskt! Hos oss hittar du ljuskällor som har både rörelsesensor och skymningssensor. Här får du veta allt du behöver veta om dessa ljuskällor! 

Vad är skillnaden mellan ljuskälla med ljussensor och ljuskälla med rörelsesensor? En ljuskälla som enbart har ljussensor tänds när det är mörkt och släcks igen när det är ljust. Den lyser alltså konstant vid mörker. En ljuskälla med rörelsesensor har även inbyggd ljussensor och tänds automatiskt vid rörelse i mörker. Den tänds alltså inte vid rörelse i dagsljus. Många av våra ljuskällor med rörelsesensor känner av rörelser via microvågor och kan därför placeras i armaturer med glaskupa och ändå fungera. Ljuskällan behöver alltså inte "se" rörelsen för att tändas utan reagerar på vibrationerna som rörelserna utsöndrar. Sensorn är känslig och i vissa fall kan den även känna vibrationer genom väggar. Exempelvis om du har en ljuskälla med rörelsesensor utanför ytterdörren och du rör dig innanför ytterdörren så kan lampan tändas. Våra ljuskällor med rörelsesensor lyser ca 40 sekunder efter det att den känt av sista rörelsen.

Alla ljuskällor i vårt sortiment med sensor är tydligt märkta med symbolerna nedan.

Rörelsesensor    Ljussensor

Bra användningsområden för dessa funktionella ljuskällor är exempelvis i utomhusbelysning. Har du flera armaturer runt om i trädgården och på fasaden (en vägglampa på garaget, pollare/stigbelysning längs en trädgårdsgång, lyktstolpe i trädgården och vägglampor utanför ytterdörren etc.) så är dessa ljuskällor extremt praktiska! Istället för att sammankoppla alla dessa armaturer till en separat sensor så kan du alltså enkelt placera ljuskällor med inbyggd sensor direkt i armaturerna och på så sätt tänder och släcker lamporna sig själv - enkelt och bekvämt! 

Ljuskällor med rörelsesensor kan dessutom vara väldigt praktiska i utrymmen där det alltid är mörkt som i en garderob, ett trädgårdsförråd, en matkällare eller på en vind. Så fort den känner av dina rörelser så tänds den och du får ljuset du behöver för att kunna se. När du är klar släcks lampan automatiskt när du lämnat. 

Vilken sensorlampa du ska välja beror helt och hållet på dina behov och hur starkt ljus du önskar. Nedan listar vi några exempel på våra favoriter.

LED-Lampa med skymningssensor, Normal, E27, 2700K 800LM 7W (60W)

Denna rundspridande ljuskälla i LED har en ljusstyrka som motsvarar en 60W's glödlampa. Den har ett varmvitt ljussken med sina 2700 Kelvin och förbrukar endast 7W. Då den är rundspridande passar den bra i armaturer där du vill ha ljus åt alla håll, som en lyktstolpe, pollare eller vägglampa med både upp- och nedljus. Med en livlängd på minst 15 000 timmar får du en ljuskälla som håller i väldigt många år framöver! 

Du hittar denna ljuskälla här. 

LED-Lampa med skymningssensor, Normal Opal, E27, 2700K, 470LM 7W (40W)

Denna ljuskälla med opalvit kupa i LED har en ljusstyrka som motsvarar en 40W's glödlampa. Det vita glaset gör att ljuset uppfattas som mjukare och mindre bländande. Den har ett mer riktat ljus än en ljuskälla som är helt i glas och därmed är rundspridande. Denna har en spridningsvinkel på 240 grader och ger bästa effekt i armaturer där du vill rikta majoriteten av ljuset åt ett håll. Som i en vägglampa som endast lyser uppåt på fasaden exempelvis. Den lyser behagligt varmvitt med sina 2700 Kelvin och har en lång livslängd på minst 25 000 timmar.

Du hittar denna ljuskälla här.

LED-Lampa med skymningssensor, Lyktlampa, E27, 2100K, 300LM, 4,2W (29W)

Finns det även dekorativa ljuskällor med inbyggd ljussensor? Jajamensan! Denna lyktlampa är både dekorativ och har samma smarta funktion som övriga ljuskällor med inbyggd sensor. Aningen svagare i ljusstyrka; med sina 300 lumen motsvarar den ca en 30W's glödlampa. Med sin färgtemperatur på 2100 Kelvin har den dessutom ett extra varmvitt ljussken som kan bli väldigt mysigt och inbjudande i exempelvis en lyktstolpe som står i trädgården. Denna ljuskälla förbrukar endast 4,2W LED och har lång livslängd på minst 15 000 timmar.

Du hittar denna ljuskälla här.

LED-Lampa med rörelsesensor, Normal Opal, E27, 2700K, 806LM, 10W (60W)

Denna LED-lampa med rörelsesensor har en ljusstyrka som motsvarar en glödlampa på 60W. Det gör att du får en bra ljusstyrka utanför ytterdörren eller på annat ställe där du vill ha en lampa som tänds vid rörelse i mörker och inte lyser konstant. Opalvitt glas som ger en mindre bländande effekt. Med sina 2700 Kelvin lyser den i ett behagligt, varmvitt ljus och har en låg energiförbrukning (10W) och väldigt lång livslängd på minst 25 000 timmar.

Denna ljuskälla hittar du här.

Det finns ett par saker du bör tänka på när det kommer till ljuskällor med inbyggd sensor. Det kan förekomma att ljuskällorna blinkar vid skymning, detta för att det kan vara svårt för ljuskällorna att känna av när det är helt mörkt (speciellt under sommarmånaderna när det tar lång tid för mörkret att falla). Har du flera stycken på olika ställen kan det därför även förekomma att de inte tänds exakt samtidigt. Exempelvis om du har mörkare partier i trädgården så kan dessa tändas före andra som är placerade på ljusare ställen. Du ska också tänka på att du måste ha strömbrytaren påslagen för att lamporna ska kunna tändas och släckas automatiskt. Vill du inte ha den påslagen under dagtid så kan du självklart stänga av den men måste då slå på den igen när det är mörkt för att lamporna ska fungera.

Vill du se hela vårt sortiment med ljuskällor med inbyggd sensor så hittar du de här.