På grund av ny EU-standard (EN-60598 utgåva 8) byts nu alla kopplingar på 12 volts system för trädgårdsbelysning. Bytet måste ske för att kunna möta den standard och elsäkerhet som krävs. Övergången från gamla till nya kopplingar börjar i Maj 2018. Lightson är en av våra leverantörer som bytt och deras produkter levereras nu med de nya kopplingarna. Ska du köpa ett helt nytt system är detta inget du behöver tänka på men ska du bygga ut ditt befintliga system med fler lampor så kommer de nya lamporna levereras med de nya kopplingarna. 

Tidigare har kopplingskontakterna haft ett flat och ett runt stift, se bild nedan, dessa är då inte längre godkända att tillverka och sälja. Den nya standarden har två runda hål/stift med ett styrspår i mitten och fasad underkant.

Önskar du koppla ihop nya kopplingar med gamla så är detta absolut inga problem! Du behöver då någon av dessa övergångar, klicka här.

Behöver du hjälp med att hitta rätt övergång eller har några frågor om de nya övergångarna så tveka inte att kontakta vår duktiga kundtjänst så hjälper vi dig. Du når oss på telefon 042-72224, mail kundtjanst@ljustema.se eller via chatten direkt här på vår hemsida.