Elflugan Grande Adventsljusstake Svart
  • −10%
Elflugan Grande Adventsljusstake Svart
Elflugan Grande Adventsljusstake Svart
Elflugan Grande Adventsljusstake Svart
  • Elflugan Grande Adventsljusstake Svart
  • Elflugan Grande Adventsljusstake Svart
  • Elflugan Grande Adventsljusstake Svart

Elflugan Grande Adventsljusstake Svart

rating Inga omdömen
Rabatten slutar om:
22-533

4 496 kr 4 995 kr Spara −10%

(inkl. moms)

Leverans inom 1-2 dagar

Svenska originalklassikern Elflugan ljusstake finns nu i även i större modell, låt oss få presentera Elflugan Grande! Med sin härliga höjd på 63 cm och bredd på 50 cm blir den en vacker inredningsdetalj i ditt hem. Elflugan gör sig bra som adventsljusstake men är precis lika vacker att ha framme året om. Låt denna vackra klassiker få sprida sitt ljus hemma hos dig och få en svensk, kvalitetsprodukt som du kommer ha glädje av i många år framöver!

Elflugan Grande har 19 stycken raka armar med små, fina lampor. Ljusstyrkan justerar du enkelt med dimmern på sladden. Ljusstaken levereras komplett till dig med lampor, transformator och stickkontakt för vägguttag. Reservlampor säljes separat, se passande förslag under "Köp Till".

Historien om Elflugan - en svensk designklassiker.

Elflugan är resultatet av formgivarna Marie Lundgren Carlgrens och Kina Strandbergs längtan att skapa en mer modern variant av den klassiska elljusstaken. Första skissen på blivande Elflugan kom till på en servett på ett café i Nacka och första prototypen byggdes ihop efter ett besök på närmsta byggvaruhandel där rundstav, pinnar, svart sprayfärg, lera och massor av små glödlampor entusiastiskt inhandlades.

När Marie och Kina började fundera på hur deras ljusstake skulle se ut kom de överens om att den skulle vara stilren och ha många ”ljus” placerade på en platta istället för i en bågform, som de flesta ljusstakar var utformade i vid denna tid. De valde att göra raka och smala rör att placera lamporna i istället för stearinljuskopior. De provade olika antal ljus och olika höjder men kom fram till att 19 ljus och tre olika höjder blev den bästa kombinationen. Undantaget är ljusröret i mitten på bakre raden som höjer sig över de andra för att göra ljusbilden optimal.

Elflugan visades för första gången för allmänheten på välkända inredningsmässan Formex 1997 i Stockholm. Marie och Kina hade hyrt in sig hos en annan utställare. En grupp från Svenskt Tenn besökte montern och beställde tio exemplar av Elflugan. Marie och Kina visste inte då vem det var som hade handlat av dem, men det gjorde deras utställarkollega som konstaterade att deras lycka nu var gjord. Gensvaret Elflugan fick på Formex var överväldigande. Marie och Kina som inte skyddat sin formgivning gick under pågående utställning ut och ringde till Svensk Form och bad om rådgivning. Den 19 november samma å, registrerades Elflugan i Svensk Forms Nyhetsregister för Konsthantverk och Design.

Första året lyckades de sälja 10 000 exemplar och hade dessutom en lång lista på personer som stod i kö för att få köpa. Fram till idag har den sålts i cirka 100 000 exemplar.

Klicka här för att lämna ett omdöme

Smak Design

Längd/Bredd (cm)
50 cm
Höjd (cm)
63 cm
Djup (cm)
13 cm
Sladdlängd (m)
2,5 m
Färg på sladd
Svart
Effekt (Watt)
19 x 3W
Spänning (Volt)
230V AC / 12V (Transformator medföljer)
Anslutning
Sladd & stickkontakt
Strömbrytare
Dimmer på sladd
Garanti
5 år
Produktfärg
Svart
Färgkategori
Svart
Ljuskälla
Medföljer
Material
Metall
Dimbar
Ja
Sockel
E10