Lista produkter med tillverkare Hallbergs - Lighting of Sweden

Ture Hallberg tillverkade den första lampskärmen i sitt kök i Rydboholm 1945, då denna behövdes i det egna hemmet. Och efter några trevande försök så var det hela igång. Under de första 14 åren av vad som då var Partifirman Ture Hallberg, tillverkades alla skärmar helt av hemarbetare. Efterfrågan på skärmar var stor och redan år 1960 flyttades tillverkningen till större lokaler under de närmsta fyra åren växte firman Ture Hallberg till fabriksstorlek med stor kapacitet och 1964 omsatte företaget 1,4 miljoner. Idag ligger Hallbergs Lampskärmar AB fortfarande kvar i Viskafors och varje dag produceras det mängder av moderiktiga och välgjorda lampskärmar i hög kvalitet. Sortimentet har även utökats till taklampor, bordslampor och golvlampor och idag drivs företaget av Tures barn Majlis & Sören.

Ture Hallberg tillverkade den första lampskärmen i sitt kök i Rydboholm 1945, då denna behövdes i det egna hemmet. Och efter några trevande försök så var det hela igång. Under de första 14 åren av vad som då var Partifirman Ture Hallberg, tillverkades alla skärmar helt av hemarbetare. Efterfrågan på skärmar var stor och redan år 1960 flyttades tillverkningen till större lokaler under de närmsta fyra åren växte firman Ture Hallberg till fabriksstorlek med stor kapacitet och 1964 omsatte företaget 1,4 miljoner. 


Idag ligger Hallbergs Lampskärmar AB fortfarande kvar i Viskafors och varje dag produceras det mängder av moderiktiga och välgjorda lampskärmar i hög kvalitet. Sortimentet har även utökats till taklampor, bordslampor och golvlampor och idag drivs företaget av Tures barn Majlis & Sören.

Mer
1 - 14 av 14 produkter
1 - 14 av 14 produkter
Trustpilot