Toronto LED Spotlight 470lm 5,5W(45W) Större

Toronto LED Spotlight 470lm 5,5W(45W)

11-146

Ny

379 kr

inkl moms

Leverans inom 1-2 dagar

Mer information

Toronto 5,5W LED och har det moderna COB chipet från Sharp. Toronto är en populär LED spotlight då den är godkänd för montering direkt i isolering utan säkerhetsbox.

Med sina 2700K ger denna LED spotlight en fin varmvit ton som efterliknar halogenljuset väldigt bra. Toronto håller en spridningsvinkel på 38grader. Drivdonet sitter inbyggt i boxen bakom lampan. Drivdon, kopplingshus och ljuskälla är 3 olika delar som alla går att byta ut utan verktyg. Elektrikernas dröm!

Denna 230V LED spotlight tillåter att isolering läggs direkt mot bakkant av armaturen enligt EN60598-2008+A11 & EN60598-2-2:2012. Armaturen är även godkänd för montering direkt mot normalt brännbart underlag enligt EN60598-1:2008+A11. Detta innebär att installatonen kan göras utan att använda säkerhetsbox då den är kapslad och godkänd för denna typen av installation. Vid platsbrist i taket, utbyte av befintliga ej godkända spotlights eller om man inte vill sänka ner det, är detta en spotlight som är perfekt!

Att dimra en LED-spotlight

Att dimra en LED-lampa ställer lite andra krav på din dimmer än när du dimrar en traditionell glödlampa. För att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt kombination av LED-lampa och dimmer har vi genomfört tester av de vanligaste dimrarna på marknaden.

Denna modell är testad mot de vanligaste dimrarna på marknaden (se lista) med ett utmärkt resultat.

Om inte din dimmer finns med på listan kan vi inte garantera att kombinationen kommer att fungera. Vi rekommenderar då att du själv testar kombinationen.

I vissa fall krävs att inställningar görs på dimmern för att uppnå ett bra resultat. I vissa fall kan ett svagt brummande ljud förekomma från dimmer och/eller lampa. Detta är helt normalt och ett svagt brummande från dimmern förekommer ofta när man dimrar glödljus och halogen också, liksom från många andra elektroniska apparater. Under vissa omständigheter kan rummets egenskaper skapa resonans som förstärker det brummande ljudet.

Ljusberäkning

För att beräkna hur många spotlights som behövs i ett utrymme kan ni använda er av denna förenklade beräkningen. Under 200lux i ett rum upplevs som en svag belysning. 

  • 200lux räcker precis till vanlig allmänbelysning och städbelysning

  • 300lux är en bra ljusstyrka för kontor, bostadsrum och för arbeten som inte behöver så mycket ljus.

  • 500lux ger ett starkt ljus över tex. ett frukostbord eller skrivbord, fungerar bra om man vill ha ett starkt allmänljus i kök eller badrum

Om större ytor i rummet inte ska belysas, eller möbleras så det inte behöver belysas, drar man ifrån den ytan.

Multiplicera luxtalet du vill ha med storleken på rummet i m2.

Tex. 300lux*18m2=5600Lumen (om man vill uppnå 300lux i ett rum på 18m2 behöver man tillräckligt många lampor för att uppnå 5600Lumen) 

Dela lumentalet med avgivet lumental från lampan.

  • Exempel 1: 5600Lumen/Spotlight 3w 270Lumen=20st 3w Spotlights på 18m2 ger 300lux

  • Exempel 2: 5600Lumen/Spotlight 5w 350Lumen=16st 5w Spotlights på 18m2 ger 300lux

  • Exempel 3: 5600Lumen/Spotlight 10w 700Lumen=8st 10w Spotlights på 18m2 ger 300lux

Specifikationer

Diameter (cm)9,4 cm
Höjd (cm)7,4 cm
Håltagning (mm)74 mm
Effekt (Watt)5,5W
Motsvarar (Watt)45W
Ljusflöde (Lumen)470 lm
Spänning (Volt)230V AC
KapslingsklassIP40
UtomhusbrukNej
Garanti2 år
ProduktfärgVit
FärgkategoriVit
MaterialAluminium
DimbarJa
Färgtemperatur2700K
Livslängd50000 h
Färgåtergivning (CRI)83Ra
Vinklingsbar30°
Spridningsvinkel38°

TeraLite LED

TeraLite är ljustema.se's egna varumärke och det var med TeraLite vår resa började år 2010. Namnet bygger på en förkortning och sammansättning av våra ägares namn, Tedd och Rasmus. Intresset för att få fram bra produkter i LED, så som LED-Spotlights, LED-strålkastare och LED-stripes (LED-slingor) kom för snart tio år sedan och efter många resor till Kina för besök på mässor och inspektion av fabriker fann de produkter med kvalitet hög nog att sätta sin egen logga på. Vi är väldigt stolta över vårt utbud och jobbar ständigt med att upprätthålla kvalitet och följa med i utvecklingen för förbättringsmöjligheter av våra produkter. Vi är idag en av väldigt få leverantörer som säljer 230V LED-slinga på metervara, komplett med anslutningskabel, både till privatpersoner och till återförsäljare, installatörer samt grossister. För att se hela TeraLite's sortiment live hälsar vi dig varmt välkommen till vår butik på Bergavägen 4 i Helsingborg.

Omdömen


Lämna ett omdöme om denna produkt!


Dålig info.
Axel Fredrik H. - 2018/11/26

Det står att det är ett integrerat drivdon i lampan. Å de var de fast drivdonet sitter i en 10cm lång sladd så den går inte att montera direkt i en koppligsdosa. Enligt min tanke om ett integrerat drivdon så sitter den i direkt anslutning uppepå lampan å inte i en sladd.

Svar:

Hejsan

Drivdonet är integrerat i lampan. Det som sitter på kabeln är endast en kopplingsplint för att kunna skarva inkommande el mot spotlighten. Den går dock inte att montera direkt i en kopplingsdosa. Det är endast spotlights som är avsedda för att att monteras i kopplingsdosa som går att montera i en kopplingsdosa. Tyvärr är det dock sällan integrerade drivdon i de modellerna.

Accept

Webbplatsen använder cookies för att bättre motsvara dina förväntningar. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Det finns dock en risk att vissa funktioner på Ljustema.se inte kommer att fungera korrekt.