Ledstripes PRO håller en väldigt hög kvalité och har en färgåtergivning på hela 90Ra. Levereras i 3 olika färgtemperaturer: Extra varmvit 2400K, Varmvit 3000K och Neutralvit 4000K. Matas direkt med 230V. LED stripen går att köra i längder på max 50m, och går att dela i halvmeters bitar, man måste dock alltid betala för hela meter. Tex. vid köp av 2,5m strip lägger man till 3m i kassan. Montering av anslutning och ändstycke ingår.

PRO innebär att ljusslingan har en bättre kvalité på dioderna som ger ett bättre ljussken, speciellt vid inomhusbruk men går givetvis utmärkt att använda vid utomhusbruk också. Den andra positiva saken är att den har en längre livslängd än de andra Led-stripsen. 

Tänk på att denna typ av LED belysning inte klarar att vara tänd dygnet runt. Vi rekommenderar max 10h tänd och sedan en paus på minst 30min för att få en bra livslängd. Detta gäller generellt för alla typer av LEDstripes och LEDslingor då de inte har någon inbyggd kylning.

Montera alltid anslutningskabeln horisontellt för att undvika att fukt tränger in i slingan. 

Ifall stripen ska delas i olika längder skrivs det i meddelandefältet när du kommer till kassan. Observera att priset på LED stripen är per meter. Ledstripen kan du montera upp med clips eller 1m plastprofiler. Dessa säljs separat.

Vill man inte använda sig av stickkontakten går det bra att klippa bort denna och ansluta kabeln med fast anslutning eller förlänga kabeln till närmsta vägguttag. Likriktaren (klumpen på kabeln) måste dock alltid vara inkopplad före ledstripen. Måtten på likriktaren är LxBxH 65x32x16mm. Anslutningskabeln är totalt 50cm lång. Om man vill klippa av den går det att göra det både före och efter likriktaren. Likriktaren måste dock alltid kopplas in igen (tex i en kopplingsdosa). Tänk på att det inte går att sätta en strömbrytare mellan likriktare och strip då likriktaren måste ha belastning när dem är inkopplad.

Att dimra en LED-spotlight

Att dimra en LED-lampa ställer lite andra krav på din dimmer än när du dimrar en traditionell glödlampa. För att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt kombination av LED-lampa och dimmer har vi genomfört tester av de vanligaste dimrarna på marknaden.

Denna modell är testad mot de vanligaste dimrarna på marknaden (se lista) med ett utmärkt resultat.

Om inte din dimmer finns med på listan kan vi inte garantera att kombinationen kommer att fungera. Vi rekommenderar då att du själv testar kombinationen.

I vissa fall krävs att inställningar görs på dimmern för att uppnå ett bra resultat. I vissa fall kan ett svagt brummande ljud förekomma från dimmer och/eller lampa. Detta är helt normalt och ett svagt brummande från dimmern förekommer ofta när man dimrar glödljus och halogen också, liksom från många andra elektroniska apparater. Under vissa omständigheter kan rummets egenskaper skapa resonans som förstärker det brummande ljudet.

Filtrera omdöme
(4)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Återställ

Klicka här för att lämna ett omdöme

String Led strip PRO 230V, CRI 90, 10W/m - Välj Färg : Extra varmvit
rating 5 5 0.5
Fick led stripen precis som jag ville ha den. Gedigen produkt och underbart varmt ljus.
String Led strip PRO 230V, CRI 90, 10W/m - Välj Färg : Varmvit
rating 4 5 0.5
Bra produkt, men något dyr.\r\n
Ljusslinga
rating 5 5 0.5
Funkar jättebra! Helt enl förväntan.
LED slinga
rating 5 5 0.5
Passade perfekt.
Snabb leverans och snabb rättelse vid fel.
rating 4 5 0.5
Ersatte lysrör som inte går att reglera mjukt. Gick att koppla in till befintlig glödljusreglering Fordrade dock en 25w glödlampa som extra belastning för att regleringen skulle fungera fint.
String Led strip PRO 230V, CRI 90, 10W/m
rating 5 5 0.5
Verkar vara en rejäl kvalitet på produkterna som jag köpt iallafall

TeraLite LED

TeraLite är ljustema.se's egna varumärke och det var med TeraLite vår resa började år 2010. Namnet bygger på en förkortning och sammansättning av våra ägares namn, Tedd och Rasmus. Intresset för att få fram bra produkter i LED, så som LED-Spotlights, LED-strålkastare och LED-stripes (LED-slingor) kom för snart tio år sedan och efter många resor till Kina för besök på mässor och inspektion av fabriker fann de produkter med kvalitet hög nog att sätta sin egen logga på. Vi är väldigt stolta över vårt utbud och jobbar ständigt med att upprätthålla kvalitet och följa med i utvecklingen för förbättringsmöjligheter av våra produkter. Vi är idag en av väldigt få leverantörer som säljer 230V LED-slinga på metervara, komplett med anslutningskabel, både till privatpersoner och till återförsäljare, installatörer samt grossister. För att se hela TeraLite's sortiment live hälsar vi dig varmt välkommen till vår butik på Bergavägen 4 i Helsingborg.

Längd/Bredd (cm)
1,4 cm
Höjd (cm)
0,8 cm
Sladdlängd (m)
0,5 m
Effekt (Watt)
10W/m
Motsvarar (Watt)
90W
Ljusflöde (Lumen)
1200 lm
Spänning (Volt)
230V AC
Kapslingsklass
IP65
Utomhusbruk
Ja
Garanti
3 år
Dimbar
Ja
Färgtemperatur
2500K (extra varmvit), 3000K (varmvit), 4000K (neutralvit)
Livslängd
35000 h
Färgåtergivning
90Ra
Spridningsvinkel
120°