Skarv med anslutning till 1-fas Skena Svart
Skarv med anslutning till 1-fas Skena Svart

Skarv med anslutning till 1-fas Skena Svart

rating Inga omdömen
15-362

169 kr

(inkl. moms)

2023-07-25

Svart skarv med anslutning till 1-fas skensystem, från Malmbergs. Detta är ett tillbehör som används när du inte vill/kan ansluta strömmen till ditt skensystem i änden av skenan. Med denna skarv kan du ansluta vart du vill genom att kapa skenan och placera skarven efter önskemål, eller mellan två skenor som du kopplar ihop med hjälp av skarven.

Skensystem - snyggt och funktionellt!

Skensystem är ett måttanpassat belysningssystem där skenor fästes i taket och sedan kompletteras med lampor. Enkelt att installera, enkelt att variera och väldigt snyggt! Visste du förresten att det går bra att även hänga vanliga taklampor i skenorna? Perfekt över en köksö eller över ett matbord med iläggsskiva, då kan du enkelt flytta taklampan/taklamporna så att de hänger centrerat över bordet vid de tillfällen du gör bordet större eller mindre.

Våra skensystem finns i färgerna vit, svart och silver och vi har en mängd olika typer av armaturer som enkelt klickas i skenorna, allt för att du ska hitta en modell som passar dina önskemål. Skensystem kan både användas som allmänbelysning och som punktbelysning för att exempelvis lysa upp en platsbyggd bokhylla eller en tavelvägg.

Våra skensystem är 1 fas och drivs med 230V vilket innebär att du inte behöver någon transformator eller tänka på någon max belastning eller maximalt avstånd. Skenorna säljs i längder om 1 meter och 2 meter. Dessa är ihopbyggnadsbara samt kapningsbara, så att du ska kunna få exakt den längd du önskar. Skenorna går också att bygga i olika former, så som T-format, U-format och L-format med rätt tillbehör. 

Vi har skenor, armaturer och tillbehör från 3 varumärken Nordlux, Rendl Light Studio samt Malmbergs Elektriska. Dessa 3 håller väldigt hög kvalitet och är kompatibla med varandra, vilket innebär att du kan kombinera skenor och armaturer från olika varumärken om du önskar. Vi rekommenderar dock att du väljer skenor och kopplingstillbehör från samma fabrikat.

Om du väljer en skena där anslutning inte ingår måste du köpa till denna. Har du tänkt ansluta ström till skenan via skenans ände, ska du använda dig av en sidoanslutning. Använd en rak skarv med anslutning om du önskar montera ihop flera 1-Fas skenor på rad och/eller inte vill/kan använda dig av sidoanslutning utan vill ansluta strömmen på valfritt ställe på skenan. Placera skarven i ena änden på skenan, eller kapa skenan i önskad längd, och sammankoppla på så sätt enkelt två skenor till en längre och anslut strömmen i denna skarv. 

Komplettera med rätt tillbehör för att bygga ihop systemet till annan längd eller annan form. Använd den raka skarven för att koppla ihop 2 skenor med varandra. Övriga tillbehör användes när du vill bygga i en annan form än rak. Hörnskarven ger dig skarpa 90 graders hörn, T-skarven ger dig möjlighet att sammankoppla 3 skenor åt olika riktningar. Flex- och den svängbara skarven ger dig flexibilitet att bygga systemet i mjuka vinklar.

Använd en eller flera pendeladapter för att hänga nedpendlade taklampor i din skena. Perfekt över en köksö eller över ett matbord! Självklart går det bra att kombinera nedpendlade lampor med spotlights i samma skena. 

Välj armaturer som passar din smak, ditt ändamål och din plånbok. Vi har många olika modeller och är säker på att du ska hitta något som faller dig i smaken! Om du väljer en armatur som inte har inbyggd ljuskälla i LED; glöm inte att komplettera med ljuskällor. Välj ljusstyrka, färgtemperatur och dim-funktion som passar dig. Vi har högkvalitativa LED-lampor som inte utsöndrar värme, har låg energiförbrukning och väldigt lång livslängd samt passar perfekt till armaturerna. klicka här för att komma direkt till vårt sortiment av 1-Fas armaturer

Har du fler frågor eller funderingar om skensystem, eller behöver hjälp med att plocka ihop rätt delar och tillbehör till ditt system så tveka inte att kontakta vår duktiga kundtjänst så hjälper vi dig! Du når oss helgfri vardag mellan 10:00-16:30, på mail kundtjanst@ljustema.se eller via telefon 042-72224. 

Alla inspirationsbilder kommer från Pinterest

Klicka här för att lämna ett omdöme

Malmbergs

Malmbergs Sverige började sin nuvarande verksamhet i början på -80 talet. De är idag en av de största med egen distribution och grossistförsäljning av elartiklar i Sverige. I vårt sortiment från Malmbergs hittar du bland annat lysrör, strålkastare, inom- och utomhusarmaturer, skensystem och kopplingsdetaljer så som kablar, strömbrytare, dimmer och andra tillbehör som kan behövas vid installation av lampor och belysning. 

Garanti
2 år
Produktfärg
Svart
Färgkategori
Svart